Vores undervandsmarathon genopstår

Jonas Boyer Tanker fra Thomas

I sommer så det sort ud for Limfjordstunnellens deltagelse i Aalborg halvmarathon. Nu har transportministeren fra Liberal Alliance heldigvis skiftet mening. Det er godt nyt, for det er en kæmpe oplevelse at krydse fjorden sammen med tusindvis af smilende løbere. Vejdirektoratet har nemlig meddelt DGI, at Limfjordstunnellen gerne må indgå i næste års rute. Jeg bobler af begejstring.

Da Ole Birk Olesen i sommer lancerede sit forbud mod store idrætsbegivenheder på større offentlige vejanlæg – bl.a. Limfjordstunnellen – mente jeg, at sommervarmen var steget ham til hovedet. Nu er ministeren heldigvis kølet af og kommet på bedre tanker. Det hilser jeg med tilfredshed. Og jeg er navnlig glad på arrangørernes vegne, fordi de dermed igen kan invitere de mange tusinde løbere med på en rute med en stor attraktion, nemlig at krydse fjorden gennem vores tunnel. Jeg var selv med i år, og det er altså en helt særlig fornemmelse at løbe dér under vandet sammen med tusinder af andre glade mennesker i et stort motionsfællesskab.

Men hvad så med bilisterne? Jeg mener, at når løbet meldes ud i god tid og der bliver kommunikeret grundigt, så har alle trafikanter mulighed for at indrette sig efter, at tunellen er lukket i den korte tid, de glade løbere bruger den. Generne for trafikken er minimale, set i forhold til det positive udbytte, tusinder af mennesker har. Så jeg snører løbeskoene og er med igen den 17. juni 2018!