Undskyld vi roder

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

Undskyld vi roder
Når man kører rund i Aalborg møder man mange lastbiler med byggematerialer, midlertidige vejskilte, omkørsler og byggepladser. Der er virkelig gang i udviklingen i Aalborg Kommune, og det betyder at der bliver bygget rigtigt meget om, stort set alle steder i kommunen og i midtbyen i særdeleshed. Og der er meget mere på vej. I går vedtog byrådet endeligt den nye lokalplan for Friis shoppingcenter, som sikrer at Magasin og en lang række andre butikker kan komme ind. Det nye Friis, med Magasin som spydspids bliver en markant styrkelse af midtbyen, som sammen med den nye Budolfiplads, og den mere og mere helstøbte havnefront sikrer Aalborg en midtby, som er en virkeligt er en oplevelse at besøge.

Letbanens afløser +BUS kommer til, at levere en markant bedre og hurtigere kollektiv trafik. Projekteringen og planlægningen er allerede ved, at gå i gang og byggeriet af det nye +BUS trace forventes af gå i gang i starten af 2019. Der er også 3.000 – 4000 flere boliger på vej på Budolfiplads, Østrehavn, Godsbanen, Spritten, Sygehus Nord, Håndværkerkvarteret og flere andre steder. Boliger som i høj grad er båret af private investeringer fra bl.a. Pensionskasser, som øger befolkningstætheden i midtbyen markant.

Der er med andre ord rigtigt meget gang i udviklingen, men det har også den konsekvens, at vi roder rigtigt meget i midtbyen, mens forandringen står på. Rod som også skaber irritation over P-Pladser som midlertidigt bliver taget ud af drift, eller over omkørsler og midlertidigt lukkede veje. Jeg håber meget at, vi i fællesskab kan bære over med generne, indtil den nye og flottere midtby står klar.

Når jeg skriver noget om udviklingen i Aalborg, får jeg tit kommentarer på, at vi har glemt den del af Aalborg Kommune som ligger udenfor Aalborg. Det har jeg på ingen måde. Her bliver der også investeret rigtigt meget. Det vil jeg bl.a. sætte fokus på i næste uge, hvor mit kontor flytter til Tofthøjskolen i Storevorde. Her vil jeg bruge hele ugen på, at sætte fokus på hvad der sker i den sydøstlige del af Aalborg Kommune, besøge lokale virksomheder og holde åbent borgmesterkontor, hvor alle kan komme og drøfte ideer og sager med mig.

Men ind til da, vil jeg glæde mig over at det er lykkes at sætte så meget gang i Aalborg Midtby, og at vejen nu endeligt er banet for, at Magasin kan gøre sit indtog i Friis, med en butik på 7.500 m2 