Undskyld, deres majestæt…

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

…men må man godt ha’ sommerfugle i maven, inden De aflægger visit?
Det har denne borgmester i alt fald. Foran mig på skrivebordet ligger en drejebog på 31 sider (tætskrevne, forstås!), flere taler og en del invitationer. Solen er så småt på vej ned over byen, og i morgen bliver en stor og forhåbentlig fin dag for os alle sammen. Kongeskibet Dannebrog gør stop i Aalborg, og som borgmester har jeg fornøjelsen af, at være en af dem der skal holde regentparret med selskab og vise vores fine by frem for parret.
Det kræver mange forberedelser, og det kræver, at jeg kan huske de tætskrevne sider nogenlunde uden ad. Der skal hilses i en bestemt rækkefølge, vi skal køre karet af en nøje planlagt rute, Dronningen og Prinsegemalen skal have en rundvisning flere forskellige steder i Aalborg – og det skal ikke være ligegyldigt. Jeg vil gerne, at de sejler fra Aalborg med en væsentlig fornemmelse af byen og vores engagement. Det vi kan. Så jeg har forberedt mig. På kontoret, under bruseren, lige inden jeg falder i søvn og på utallige løbeture. Jeg er klar!

Man skal måske huske, at det ikke kun handler om hurra og husarer – for os som by handler det om markedsføring – blandt andet. Rigtig mange vil følge regentparrets besøg i Aalborg, og det kan vi selvfølgelig drage nytte af.
Når det så er sagt, er det også en rendyrket festdag. En dag hvor vi alle sammen mødes i gaderne, og nyder, at vi bor et dejligt sted, at vi har noget at vise frem. Vi er H.C. Andersens land, for pokker! Et sted, der kan bære eventyret – og i morgen er det os, der inviterer indenfor.

Jeg glæder mig meget til regentparrets besøg og håber, at rigtigt mange kommer og hilser på, ligesom jeg håber at regentparret får en rigtig god og festlig dag i Aalborg. Vi har gjort alt for, at Aalborg skal vise sig fra sin bedste side, og vejret ser heldigvis ud til at blive helt perfekt. Og de der sommerfugle i maven på borgmesteren? Jo, en lille smule, for det er en stor dag for os alle sammen 😉