Stolt af vores byråd

Thomas Kastrup-Larsen Stolt af Aalborg

Vi nærmer os Kommunalvalget den 21., november og valgkampen er så småt ved at starte op. Men før debatterne og de skarpt optrukne linier rigtigt sætter ind, har jeg lyst til at rose det byråd, som jeg har arbejdet sammen med de sidste 4 år. 

I Aalborg Kommune er der ikke ret meget, der kommer af sig selv. Ofte må vi i arbejdstøjet og selv få tingene til at ske. Resultaterne skabes ved, at vi står sammen, i byen og i byrådet. Jeg er stolt af den måde, vi i byrådet har stået skulder ved skulder i en række vigtige sager for byen.

Sammen om +BUS
Vi så et handlekraftigt byråd i forbindelse med, at Letbanen blev sløjfet af den nytiltrådte borgerlige regering. Samtlige 31 medlemmer af byrådet rykkede sammen og var hurtige til at støtte en alternativ løsning. Udfordingerne i den kollektive trafik i Aalborg skulle håndteres – og byrådet blev enige om at gå efter +Bus projektet med 24 meters busser i selvstændige busbaner.

Et samlet byråd tog ansvar og lagde uenighederne på hylden til Aalborgs bedste. Med det fælles afsæt var det muligt at få folketinget til at bevilge 250 mio. kr. til realisering af den nye +BUS løsning i Aalborg. Jeg er stolt over, at jeg fik lov at formidle dette samarbejde.

Sammen om Stigsborg, budget og fremtiden
Selvfølgelig er vi indimellem uenige. De enkelte partier og kandidater har deres mærkesager – noget de brænder for. Sådan skal det være. Det er dét politik handler om. Men det handler også om at forhandle, gå på kompromis og finde fælles løsninger.

Det så vi, da et samlet byråd sikrede et optimalt salg i forbindelse med projekteringen af Stigsborg i Nørresundby. Og ikke mindst ved de netop overståede budgetforhandlinger. Når alle 31 medlemmer af byrådet står bag et budgetforlig, så har man et samarbejde og et forhandlingsmiljø, som er godt for fremtiden i hele kommunen.

Godt valg til alle
Nu er der snart valg, og der vil blive fokus på uenighederne. I en valgkamp skal linierne trækkes op, og tingene sættes på spidsen. Vi skal nok komme til at diskutere – måske endda også komme op og toppes lidt. Men før alt dét vil jeg gerne sige tak for godt samarbejde til mit byråd – og rigtigt godt valg til alle kandidater.