Opbakning fra erhvervslivet til den 3. Limfjordsforbindelse

Jonas Boyer Visioner

Aalborg Alliancen runder medlem nummer 500. Det er en stærk medspiller i forhandlingerne om en ny limfjordsforbindelse, der også tager socialt ansvar på jobmarkedet. Jeg gør status over resultater og kommende projekter.

Aalborg Alliancen blev dannet af Aalborg Kommune, en række erhvervsorganisationer og fagbevægelsen for at stå sammen om at løse to af Aalborg Kommunes største udfordringer:

  • At fremme den 3. Limfjordsforbindelse, som Aalborg Kommune og hele Nordjylland har desperat brug for. 
  • At få flere aalborgensere i arbejde. Vi har stor befolkningsvækst, og det skaber et behov for nye jobåbninger samt jobs til dem, der i forvejen står uden for arbejdsmarkedet.

Unik medfinansiering af Limfjordsforbindelse
Vi har brug for den 3. Limfjordsforbindelse. For at stå stærkest muligt i de nært forestående infrastrukturforhandlinger, har Aalborg Kommune afsat 600 mio. kr til medfinansiering af forbindelsen. Pengene kommer fra den erhvervsskat – dækningsafgiften – som virksomhederne betaler i Aalborg Kommune. Medfinansieringen er helt enestående, da ingen andre kommuner tilbyder at medfinansiere statslige motorveje. Det er stort – og stiller den 3. Limfjordsforbindelse stærkt.

Interesse skaber arbejdspladser
Virksomhederne kan kvittere for kommunens kontante medfinansiering ved at melde sig ind i Aalborg Alliancen og lave en konkret samarbejdsaftale med Jobcenter Aalborg. Sammen får de ledige i ordinært arbejde, i praktikforløb, småjob, voksenlærlingeordninger og meget andet. Det har Cleantech Aqua netop gjort, og derfor fejrer vi medlem nr. 500. I det hele taget har interessen fra erhvervslivet for at bakke op om Aalborg Alliancen været ganske overvældende.

En alliance med ansvar
Mange af virksomhederne i Aalborg Alliancen er blandt Aalborgs største virksomheder, og samlet set repræsenterer de 500 virksomheder over halvdelen af alle Aalborg Kommunes private arbejdspladser. Derfor er det ikke underligt, at resultaterne af deres sociale indsats har været markant. Da der manglede lærepladser til de mange elever på TECHCOLLEGE i efteråret, gik Aalborg Alliancen ind og fik mange unge flyttet over fra skolepraktik til rigtige lærepladser. Det er den slags ansvar, vi tager for hinanden i Aalborg. 
Som borgmester er jeg rigtig taknemmelig for, at så mange virksomheder både bakker den 3. Limfjordsforbindelse op og tager et socialt ansvar. Det sender et klart signal til Christiansborg om, at der er fuld opbakning fra erhvervslivets og Aalborg Kommunes side til den 3. Limfjordsforbindelse. Begge parter lægger hånden på kogepladen og løfter en stor opgave i kampen for at få en aftale på plads. 
Jeg ser med spænding og forventning frem til de kommende infrastrukturforhandlinger.

Du kan læse mere om Aalborg Alliancen her: https://aalborgalliancen.dk/