Nye mål på bagsmækken af Corona

Thomas Kastrup-Larsen Visioner

Lige nu kan det være svært at have andet i hovedet end Covid-19, mundbind og næsepodning. Men heldigvis lysner det forude. Vi er i gang med at bekæmpe pandemien – langsomt. Og jeg må indrømme, at jeg også kæmper gevaldigt med min tålmodighed.

Personligt glæder jeg mig til igen at stå på stadion med tusindvis af andre AaB-fans – eller på Nibe-festival med et koldt glas øl. Jeg glæder mig til igen at nyde vores mange fantastiske restauranter og til at være sammen med flere mennesker. Jeg savner jer – alle jer, jeg møder i min hverdag som borgmester. 

Men jeg glæder mig også til, at vi igen politisk kan fokusere på andet end håndsprit og incidenstal. Aalborg Kommune er i en rivende udvikling, og vi har masser af vigtige opgaver at løse. Men måske kan vi faktisk bruge bagkanten af Corona-tiden som anledning til at sætte nye mål. Til at anskue det hele på ny. Jeg føler i hvert fald, at de mange gåture i naturen og tiden i social isolation har sat tanker i gang hos mig. Om hvordan Aalborg Kommune skal udvikle sig i fremtiden. 

Vækst med hjerte, hjerne og balance

De seneste ti år er der blevet 21.000 flere indbyggere i Aalborg Kommune. Fortsætter denne udvikling, vil vi om 10 år være ca. 25.000 flere. Det er en gave, at så mange mennesker vælger os til. Det skal vi være stolte over, for der er ikke noget naturgivent i, at Aalborg Kommune med vores geografiske placering, vokser så meget, som vi gør. Derfor skal vi fastholde væksten, så vi står stærkt i konkurrencen med de andre regioner i Danmark og Norden. Men vi skal tænke os godt om, og håndtere væksten og udviklingen på en tryg og bæredygtig måde.

For os Socialdemokrater er det vigtigt at have balance i udviklingen. Selvom væksten i Aalborg og Nørresundby-området er en kraftig motor, skal vi sikre, at der sker noget i hele kommunen. Byer som Nibe, Hals, Vodskov, og Storvorde er vigtige for balancen i Aalborg Kommune. Samtidig danner vores mange landsbyer rammen om rigtig mange menneskers liv. De skal også prioriteres. 

Udbygningen af velfærdssamfundet skal selvfølgelig følge med, når vi vokser. Børn skal kunne komme i børnehave/vuggestue i deres nærmiljø. Ældre skal kunne komme på plejehjem, når de ikke længere kan klare sig i eget hjem. Derfor prioriterer vi bl.a. at bygge flere dagtilbud og plejehjem.

Tryghed og drømme

Vigtigst af alt er, at vi bevarer Aalborg Kommune som en tryg og udviklingsorienteret Kommune. Man skal kunne færdes sikkert og føle sig tryg ved at stifte familie her. Men man skal også kunne realisere sine drømme. Skabe sin egen virksomhed, tage den vildeste uddannelse, eller få det job, man altid har drømt om. Her hos os skal der være højt til loftet og plads til at drømme stort. Aalborg skal forblive det sted i Danmark, hvor man lettest kan gøre drøm til virkelighed.

Aalborg – En grøn hovedstad

På mine gåture har også klimaet fyldt meget. Når man færdes i naturen, mindes man om, hvor skrøbelig vores verden er. Før Corona brød ud, var grøn omstilling aller-øverst på både den globale og lokale dagsorden. Der hører klimadebatten til igen!  

Vi Socialdemokrater drømmer f.eks. om, at Aalborg kommune skal være Danmarks grønne hovedstad. Vi har alle muligheder for at tage rollen som Nordeuropas grønne frontløber: 

  • Europas bedste tekniske universitet (Aalborg Universitet)
  • En stærk klynge af virksomheder, der arbejder med grøn teknologi
  • En fjernevarmeforsyning, der ønsker at være 100% Co2 Neutral
  • Port of Aalborg som er klar til at investere over 2 mia. kr. i virksomheder, som arbejder med grønne teknologier 

Den drøm skal vi nok realisere og brede ud til hele kommunen. Jeg ser den som en generator til at skabe flere jobs og udvikling. Vækst og bæredygtig udvikling kan snildt gå hånd i hånd. Lad os i fællesskab skabe Danmarks grønne og socialt bæredygtige hovedstad.