Ny jobrekord i Aalborg

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

Analyse: Der er skabt 2.709 jobs i det seneste år i Aalborg og med 106.768 job i alt, sætter Aalborg allertiders jobrekord.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af job i Aalborg ved udgangen af 4. kvartal 2016 nåede op på 106.768. Det er den højeste beskæftigelse nogensinde. Beskæftigelsen har været støt stigende siden 2011, og nu går det for alvor stærkt.

Det er en fantastisk nyhed. Aalborg Kommune har nu skabt 5.500 jobs på to år og er i en fantastisk udvikling. Vi har rigtig mange virksomheder, som gør det godt. Man kan ikke undgå at blive stolt over, at vi nu har den største beskæftigelse i Aalborg nogensinde.

I følge Danmarks Statistik er de nye job primært skabt i den private sektor, svarende til 82%. Det er især industri, handel og transport, bygge og anlæg, undervisning og sundhed, som har skabt de mange nye job. Eksempelvis er der skabt lidt over 900 nye job i industrivirksomheder i Aalborg.

Største branche er handel
Handel er fortsat den største branche i Aalborg med 16.991 beskæftigede og en vækst inden for det seneste år på 690 nye jobs.

Det aalborgensiske købmandsgen fornægter sig virkeligt ikke. Detailhandlen er i positiv udvikling, og vi har lang tradition for engroshandel blandt andet inden for fødevarer, som klarer sig fortrinligt.

Aalborg i tæt konkurrence med øvrige storbyer om jobvækst
Aalborg har i de tre første kvartaler i 2016 været den af de store danske byer, som har oplevet størst jobvækst. I 4. kvartal 2016 bliver Aalborg med en jobvækst på 2,6% overhalet indenom af Aarhus med en vækst på 2,9%, som løber med førstepladsen. København har haft en jobvækst på 2,1% og Odense en vækst på 1,8%, hvilket i øvrigt svarer til landsgennemsnittet.

Jeg er rigtig, rigtig glad for, at vi fortsat ligger højt i det gode selskab blandt storbyerne. Væksten i Aalborg er vigtig for hele Nordjylland og Danmark.