Noget om nyt job

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

Det er altid dejligt, når man præsterer over det forventede. Og det gør vi i Aalborg Kommune.

Helt konkret er det lykkedes for os alle sammen at skabe flere jobs, end vi havde forventet.

I tal hedder det en jobvækst på 3,5 procent – og det betyder, at beskæftigelsen i kommunen er den højeste nogensinde – og i øvrigt den absolut største vækst blandt landets tre største kommuner – med en vækst på 2.4 procent i Aarhus og København til sammenligning.

Drevet af potentialet

Når jeg siger, at det er skabt af os alle sammen er det en oprigtig tilkendegivelse af det politiske samspil med de erhvervsdrivende, studerende, jobsøgende og innovative mennesker, der er i kommunen. Vi tror alle sammen så meget på kommunens potentiale, at vi får tingene til at ske. Det er en udvikling, der glæder mig meget!

Det gør det af mange grunde. Mennesker trives bedst, når de bidrager – og faktuelle tal viser, at rigtigt mange i kommunen – rekordmange – bidrager. Og trivsel og velfærd avler trivsel og velfærd. Og for mig er det en motivationsfaktor! Jeg vil rigtig gerne værne og bidrage yderligere til den udvikling, og derfor opjusterer vi kommunens job-mål. I 2015 var vores erklærede målsætning at skabe 5000 nye job i kommunen i perioden 2015-2018. Vi skriver 2016 og målet er – med undtagelse af 221 nået. Vi har skabt 4.779 nye jobs de seneste 18 måneder – og derfor giver det god mening, at vi hæver ambitionsniveauet.

Noget om snakken

Vi kan nemlig noget særligt heroppe. Og igen er der statistisk belæg for påstanden; Aalborg Kommune er, ifølge helt nye tal fra Danmarks Statistik, den kommune der suverænt har haft den største stigning i antallet af nye jobs. De er primært skabt i den private sektor – og udsprunget af den vækst, der sker i både nye og gamle virksomheder i landsdelen. Og der er jobs til både akademikere, teknikere, håndværkere og servicepersonale – udviklingen og jobsene befinder sig altså i et bredt spektrum af erhverv og virksomheder, og det er godt, for den diversitet kan vi bygge videre på og nære, blandt andet ved at sikre, at vi fortsat også arbejder videre med vores målsætning om at være en erhvervsvenlig kommunen – en indsats vi har prioriteret, og som jeg også ser effektueret i de her tal. Vi har skabt flere nye jobs, end vi turde drømme om – nu går vi dedikeret efter en ny målsætning. Det glæder mig – meget!

Og så til arbejdet!