Aalborg skal være Danmarks bedste studieby

Aalborg skal være BYEN for studerende. Det skal være Danmarks bedste studieby og byen, hvor alle studerende føler sig hjemme, mens de læser.

I år har Aalborg fået en flot andenplads i konkurrencen om at blive Danmarks bedste studieby, men vi skal til tops på listen.

Boligsituationen er allerede løst. Der er mange boliger, de er billige og mulige at komme i besiddelse af. Men en god studieby, eller rettere sagt Danmarks bedste studieby, kan mere end det.
Derfor er vi ikke i mål, og kommer det formentlig heller ikke foreløbig. For der er næsten altid noget at forbedre.

Det næste punkt for studiebyen Aalborg er studierelevante jobs. Der er allerede mange, der har det, men der skal udbydes endnu flere studiejobs, så flest muligt studerende kan tilegne sig praktisk erfaring under studietiden.
Det giver både de bedste forudsætninger efter endt studie, og vi får også størst muligt gavn af de studerende, når de integrerer sig i byen og skaber nye bekendtskaber i nye sammenhænge.

I forlængelse heraf er det også vigtigt, at erhvervslivet og det offentlige har jobs til de studerende, når de er færdiguddannet. Ellers mister Aalborg de friske nyuddannede hjerner til andre byer, der kan tilbyde dem drømmejobbet. Men det er vigtigt, at vi heller ikke glemmer det sjove. For en studieby uden sjov er ikke Danmarks bedste.

Derfor skal Aalborg tilbyde masser af kultur- og idrætsarrangementer - både bredt og smalt. Og der skal være rigeligt af dem.
Der skal arrangeres koncerter, der skal arrangeres løb, og der skal arrangeres massevis af andre tiltag, der engagerer de unge til at kigge op fra skolebøgerne og deltage aktivt i fællesskabet inde i byen.

Det er nemlig sammen, vi skaber Danmarks bedste studieby.