Målet er klart: 5000 nye arbejdspladser

Thomas Kastrup-Larsen Visioner

Et stærkt erhvervsliv og velfærd går hånd i hånd. I Aalborg Kommune har vi skabt vækst og 5000 nye arbejdspladser indenfor de seneste par år. Det er flot. Vi kan være stolte, men det er ikke nok. Vi skal have 5000 mere.

Heldigvis har erhvervslivet øje for, hvad der sker i Aalborg. Senest har IT-virksomheden Targit besluttet at flytte sit hovedsæde til Aalborg, fordi vi her har den højt kvalificerede arbejdskraft, som virksomheden har brug for. Vi har det, der passer ind i virksomhedens vækststrategi.

Kvalificeret arbejdskraft er nødvendig for vækst

Netop det at kunne tilbyde højt kvalificeret arbejdskraft er en bydende nødvendighed for at sikre vækst. Derfor skal vi sikre os, at vi hele tiden er på omgangshøjde med kravene. Ikke kun indenfor universitetsuddannelserne, men i høj grad også indenfor faglært og ufaglærte arbejdskraft. Allerede nu mærker man manglen i industrien og byggeriet. Her skal Aalborg byde ind med løsninger og opkvalificering. I forlængelse heraf vil jeg også understrege, at vi skal have endnu flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

I det hele taget er nøglen til at skabe vækst i erhvervslivet, at Aalborg har succes som uddannelsesby. Det er fra universitetet og vores mange andre uddannelsesinstitutioner, at den fremtidige arbejdskraft kommer. Den arbejdskraft, som bl.a. fik Targit til at slå sig ned i Aalborg.

Danmarks bedste iværksætterkommune

Endelig har jeg en vision om, at Aalborg skal være landets bedste kommune for iværksættere. Vi fik 1000 nye iværksættervirksomheder i det seneste år. Den succes skal vi bygge videre på. Vi skal have iværksætterhuse, en seedfond, endnu mere fokus på iværksætterdelen i vores uddannelsesmiljø. Unge mennesker med en erhvervsdrøm skal kunne leve den ud i Aalborg.

Ja. Vi har nået meget. Meget, som vi kan være stolte af. Men stolthed må ikke forvandle sig til visne laurbær. Vi skal videre!