Kære Venstre i Aalborg!

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

Når jeg hver morgen cykler gennem Aalborg midtby på min vej til Borgmesterkontoret, så nyder jeg hvert øjeblik. Jeg er stolt af min by, mine medborgere og vores fælles resultater. Imod alle odds skaber vi vækst, arbejdspladser og tilflytning. Vi bygger op og vokser os store, mens andre kigger misundelige på. Det er, som man siger, svært at bevare pessimismen.

Men det lykkes nu alligevel fint for jer, når I, her i Nordjyske (kronik 21.11.16 ved Tina French Nielsen og Mads Duedahl), prøver at overbevise jer selv og avisens læsere om, at alting er af lave. Jeg forstår godt, at I har behov for at positionere jer til det kommende kommunalvalg. Jeg forstår godt, at I gerne vil fremstilles som stærke og handlekraftige. Men kan I dog ikke gøre det uden at tale vores kommune ned?

Det går altså godt

For det går altså godt! Alt andet er noget vrøvl og en nedgørelse af vores borgeres kæmpestore indsats. Vores erhvervsliv, vores kommunalt ansatte, iværksættere, institutioner, unge og gamle – alle kæmper hver dag for at skabe gode resultater. Og resultaterne er til at tage og føle på.

Vi har rekordstor jobvækst. Siden udgangen af 2013, er der skabt 5848 flere arbejdspladser i Aalborg Kommune. En tilvækst på 6,8%. Byggeriet i Aalborg Kommune har haft en rekordstor fremgang, og vi har været nødt til at ansætte flere byggesagsbehandlere og lokalplanlæggere for at følge med. Iværksætteriet boomer i Aalborg, og i år når vi op på, at der bliver skabt mere end 1000 nye virksomheder. I 2013, før denne valgperiodes start, var tallet lige godt 700.

Fremgang med fremtid i

Uddannelsesbyen Aalborg vokser stadig og siden 2013 er der kommet ca. 2000 flere studerende. Antallet af indbyggere vokser kraftigt, og vi er siden udgangen af 2013 vokset med over 7500 indbyggere. Det er lykkedes at få pensionskasserne tilbage til Aalborg, hvor de nu er begyndt at investere beløb i 500 mio. kr. klassen i nye boligprojekter. Dertil kommer, at vi på bedst mulig vis forsøger at passe på vores nære velfærd. Vi har f.eks. prioriteret flere pædagoger i de børnehaver, der har mange børn fra socialt udsatte familier, vi har afsat flere penge til de mange flere ældre, der kommer i vores kommune, vi har afsat væsentligt flere midler til det stigende antal handicappede, ligesom vi bruger rigtig mange penge på at renovere vores skoler og til at bygge nye institutioner.

 

Men det er klart, at der også er udfordringer. Vi har en højere ledighed end det øvrige Nordjylland, på grund af den store tilstrømning af nye studerende. Men når Venstre påstår, at vi har en højere ledighed end Lolland, er det en sandhed med modifikationer. Når man tager mennesker på kontanthjælp, førtidspension m.v. med, så har Lolland 26,26% af befolkningen, som står uden for arbejdsmarkedet, mens det samme tal i Aalborg Kommune er 16,72%. Og sammenligner vi os i øvrigt med de seks største byer i Danmark, så er det kun København, der klarer sig bedre end os. Det bør vi i grunden være stolte af.

Resultater taler højest

I kronikken fremturer Tina og Mads med, at der intet nyt er sket, siden jeg er kommet til, og at jeg alene rider på en bølge af min forgængers bedrifter. Da Henning G. var borgmester, havde Venstre ikke ret meget positivt at sige om ham. Jeg er rigtigt glad for, at de nu kan se, hvor mange positive ting Henning satte i gang. Jeg har ikke brug for Venstres anerkendelse, men glæder mig over de resultater, der bliver skabt.

Jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet over, at Venstre lægger mig til last, at Letbanen ikke blev til noget. Den kom jo rent faktisk på finansloven med en bevilling på 840 mio., lige ind til Venstre kom til regeringsmagten og fjernede pengene igen. I øvrigt med en meget svag, nærmest billigende lokal Venstre modstand. Årsagen til at Letbanen aldrig kom, ligger vist alene hos Venstre.

 Masser at være stolte af og masser at arbejde videre med

Selvfølgelig kan vi blive endnu bedre – og det skal vi også. Vi skal udvikle os, skabe endnu større vækst og få endnu flere i arbejde. Vi politikere skal vise vejen fremad, prioritere ressourcerne og i fællesskab repræsentere alle vores borgere. Men vi skal også gå forrest ved at vise stolthed og sammenhold. Netop sammenholdet og fællesskaberne er vigtige for mig. Socialdemokraterne har i mange år prioriteret de fælles løsninger, og vist hvor meget mennesker kan vokse, hvis man husker at prioritere de nære fællesskaber.

Så kære Venstre. Jeg synes, at I skal lægge negativiteten på hylden og indstille surmuleriet. I kan være stolte af at være en del af en kommune i fremgang. Som en del af byrådet har I taget ansvar, indgået brede forlig og samarbejdet på tværs af partier. I har en aktie i succesen. Vær dog stolte. Jeg er i hvert fald stolt af Aalborg.