En tak til Trillingsgaard

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

Det giver mening, at et menneske, der i mere end 50 år har bidraget til kulturlivet, nu har lyst til at nyde et velfortjent otium. Det ændrer ikke ved, at det er med en smule mismod, at jeg erfarer, at Ernst Trillingsgaard, Aalborg Kongres & Kultur Centers dygtige direktør pr. 1. maj fratræder sin stilling. Ernst – Trille – har betydet alverden for Aalborg og for landsdelen. Han har virkelig gjort en forskel. Han har bragt byen på landkortet og trukket store verdensstjerner til byen. Han har bidraget med gode oplevelser til os alle sammen – og med mere end det. En kulturel institution som Aalborg Kongres & Kultur Center skaber arbejdspladser. Når folk fra andre dele af landet skal opleve en verdensstjerne i Aalborg, sover de på hotel. De spiser på restaurant og tager en taxi ud i nattelivet. Og det er lykkedes for Ernst, der vel godt kan betegnes som landets dygtigste kulturkøbmand, at trække mange mennesker til mange arrangementer. Fordi de gør det så godt. Ernst Trillingsgaard er en landskendt personlighed, der på mange måder har sat sit præg på kulturbilledet – både som købmand og kreativ kraft. At det er lige vores by han har præget allermest, betragter jeg som værdi, der næsten ikke kan sættes ord på. AKKC har under Ernsts ledelse vokset sig stor og stærk, og er i dag en af landets mest spændende kongres- og kulturhuse. Det har vi aalborgensere stor gavn af på mange måder – og de fleste af os, vil have minder om særlige oplevelser, vi har haft lige her.

Masser at byde på

Jeg har altid synes, at et rigt og alsidigt kulturliv var en væsentlig ting for en kommune. Det er et tegn på trivsel – og det er med til at skabe trivsel. Og vi har længe haft meget at byde på – ikke mindst takket være Trillingsgaard, der er lykkedes med at skabe nogle meget store arrangementer, også selvom Aalborg ikke ligefrem er placeret midt i landet. Han har skabt et sted og en opbakning, der har gjort det værd, at rejse efter. Han er manden, der talte Dirch passer ud på provinsscenerne, og det siger noget om hans menneskelige evner – og han var også manden, der fik de nordjyske virksomheder involveret i kulturen, med AKKC’s kultursponsorater, der kom både virksomheder og gæster til gode. Det var sådan, han rejste penge til at Bolsjoj-operaen fra Moskva kunne komme til byen – og siden da har repertoiret vokset sig alenlangt.

Tak for 30 års tro tjenneste

Ernst Trillingsgaard er Ridder af Dannebrog – og han har i mere end 30 år været en central del af vores by med sit arbejde i AKKC. Jeg tilskriver ham en stor del af æren for, at vi i dag med stolthed og et imponerende bagkatalog, kan kalde os for en kulturby!

Jeg er, både som borgmester og som kulturforbruger, meget taknemmelig for, at det var lige her i vores by, at Ernst valgte at have sit virke – og jeg ser frem til fortsat at møde ham på stolerækkerne til utallige fine arrangementer i AKKC!