Den vigtige balance

Thomas Kastrup-Larsen Tanker fra Thomas

Den 8. oktober var jeg med til at åbne den nye cykelsti mellem Grindsted og Vodskov, som kostede et to-cifret millionbeløb. Det var en iskold fornøjelse at stå der i cykeltøj, men det varmede at se, hvordan flere hundrede mennesker var mødt op for at fejre åbningen. Cykelstien havde nemlig været et stort lokalt ønske gennem flere år. Derfor var der også mange lokale borgere, der var glade og udtrykte stor tilfredshed med de mange midler, Aalborg kommune investerede i det lille lokalsamfund nord for vodskov. De glade borgere mødte jeg på Grindsted Skole omgivet af byggematerialer og containere. Skolen var nemlig i gang med en total ombygning og renovering. Det gjorde ikke glæden mindre.

Hvorfor tager jeg denne historie fra efteråret frem nu? Det gør jeg fordi, at jeg oplever, at der gang på gang bliver rejst en kritik fra forskellige sider om, at Aalborg Kommune glemmer landdistrikterne og alene investerer i Aalborg og Nørresundby. Kritikken kommer typisk, når det lykkes at trække en stor investering til byen fra en pensionskasse eller fond, eller staten bevilger et stort beløb til +Bus i Aalborg.

Jeg synes at det er en svær diskussion. For ja – Der sker rigtigt meget i Aalborg og Nørresundby. Det er lykkes at tiltrække rigtigt store investeringer. Investeringer i nye boliger, kultur og infrastruktur. Investeringer som smitter af på hele Nordjylland, og investeringer som sikrer, at Aalborg kommune tiltrækker rigtigt mange nye borgere og arbejdspladser. Men bare fordi der sker meget i Aalborg/Nørresundby, betyder det jo ikke, at alt det, der sker udenfor centrum, er mindre værd. Tværtimod supplerer tingene jo hinanden.

Det er nemlig vigtigt at oplandsbyerne og landdistrikterne reelt får del i udviklingen. Derfor investerer vi også målrettet for at sikre en balance. I budgettet for 2017 afsatte byrådet 28. mio. kr. til investeringer i oplandsbyerne. Her skal pengene gå til byudvikling og rekreative områder. Byrådet afsatte også 15. mio. kr. til sport og kultur i Hals området. Der er startet udviklingsplaner op i Vodskov og Vestbjerg, og der er blevet afsat 12 mio. kr. til almene boliger i oplandsbyerne. Disse investeringer følger i hælene på de mange midler, der er afsat til landsbyløft, byfornyelse og rekreative formål i landdistrikterne.

Aalborg Kommune har en fantastisk styrke. Vi har både et stort landdistrikt og en stærk by i centrum, som er et lokomotiv for hele Nordjylland. Det er vigtigt at vi hele tiden holder den rigtige udviklingsmæssige balance. Det arbejder jeg hårdt på som borgmester. Heldigvis er vi i den luksussituation i kommunen, at der sker rigtigt meget. Der er mange mennesker, der vælger os til hvert eneste år. Og der er rigtigt mange pensionskasser og virksomheder, der vælger at investere her. Det skal vi være taknemmelige for. For det sikrer, at vi har mulighed for at skabe en bedre kommune for alle, hvis vi står sammen om det. Jeg glæder mig til de mange kommende diskussioner om, hvordan vi kan udvikle hele vores kommune.